Kari, Ollilan Isäntä

Olen ”monialayrittäjä”, rakentaja, kalastaja, marjastaja,”kupilkan isä”, kanan kasvattaja, lammaspaimen, rakennusvalvoja, konsultti, Ollilan isäntä , yhden vaimon mies ja kahden tytön isä.

Koko elämäni ajan olen kalastanut vuoden ympäri ja rakentanut. Vesillä koen eläväni ja olevani vapaa ja siellä myös lukuisat uudet ideat ovat saaneet alkunsa.

Rakentaminen on myös kuulunut elämääni jo pienestä pojasta lähtien, isäni mukana rakensin kesämökkiä jo kolmen vanhana ja siitä se on jatkunut näihin päiviin.

Valmistuin rakennusmestariksi Joensuun Teknillisestä oppilaitoksesta v. 86 ja sen jälkeen työskentelin useissa paikallisissa rakennusliikkeissä. Ensimmäisen rakennusfirman perustin v. 87, mutta sen toiminta loppui 90-luvun lamaan.

Intohimo rakentamiseen ja yrittämiseen säilyi ja v. 94 perusti n Joensuu Meskari Oy:n , jonka päätoimialana oli rakentaminen, rakennusvalvonta ja konsultointi.

Terveydellisistä syistä jouduin vähentämään rakentamista ja laajensin toimintaa muoviteollisuuteen, hammashuollon tuotteiden valmistukseen ja myyntiin.
Kiinnostus uuteen luonnonkuitukomposiittiin synnytti uuden idean. Ideaa kehiteltiin ja muokattiin ja lopulta monien vaiheiden jälkeen ideasta syntyi uusi tuote. Kupilka-eräjuoma-astia esiteltiin ensimmäisenä Pielisen erämessuilla v. 2003.

Vuodet 2003-2014 elin Kupilkalle. Kupilka-tuoteperhe kasvoi monilla uusilla tuotteilla. Aika oli mielenkiintoista, se vei minut lukuisille messuille ympäri maailmaa, ekologinen luonnonkuitukomposiitti ja Kupilka-tuotteet kiinnostivat ihmisiä. Kupilka sai monia kunniamainintoja ja huomioita messuilla. Kysyntä kasvoi kasvamistaan ja valmistusresurssit alkoivat olla tiensä päässä. Oli aika miettiä Kupilkan tulevaisuutta.

Palaset loksahtivat kohdalleen v. 2014, kun Kupilka-tuotteiden valmistus siirtyi Plasthill Oy:lle Kontiolahden Pyytivaaraan.

Kun oli taas enemmän aikaa ideointiin, syntyi ajatus Ollilan tuvasta. Ollilan-tila on vaimoni lapsuuden kotipaikka ja hän on jo neljättä sukupolvea Ollilan Karttusia. Vuoden remontoinnin jälkeen vanha hirsitupa majoitustiloineen oli valmis ja avajaisia vietettiin tammikuussa 2017. (www.ollilantupa.fi)

Netollila.com verkkokauppa (www.netollila.com) avattiin retkeily- ja design-tuotteille v. 2018.

Ollilan tupa ja netollilla.com yrityksessä työskentelevät Kari ja Anne ja opiskelujensa ohella myös tyttäret Inka ja Anki.

Design-tuotteiden valmistus ja myynti Anne Karttunen-Kuisma.

Annen mattokutomo aloitti toimintansa jo v. 87 ja jatkuu edelleen.

Luonto- ja kalaretket opastaa Kari ”Kupilka” Kuisma, yrittäjä, monitoimimies, kaikessa mukana 7/24.


Ollilan Anne

Vähän taustasta, tuotteista, koulutuksesta…

Olen käsityöläisyrittäjä,” matontekijä” Joensuun kupeesta Ylämyllytä, Mattisenlahden kylästä.

Aloitin puuvillamattojen suunnittelun ja kutomisen v. 1987 eli vuosia käsityöläisenä on takana jo yli 30.

Valmistan pääasiassa mattoja, mutta olen tehnyt myös seinätekstiilejä ja näpertelen ”terapiatyönä” myös korvakoruja ja kaikkea muuta pientä ja kaunista. Rakastan värejä ja se näkyy myös tuotteissani. Luonto inspiroi mitä runsaimmalla ja kauneimmalla värimaailmalla. Elän väreistä ja väreissä. Toiveeni on, että ihmiset uskaltaisivat käyttää rohkeammin värejä sisustuksessa. Vuoden pimeimpinä aikoina värit tuovat iloa ja valoa elämään.

Mattomallistostani löytyy niin design-mattoja kuin perinteisiä raitamattojakin, on monivärisiä sekä yksivärisiä, leveitä ja kapeita, lyhyitä ja pitkiä, jokaiselle tarpeen mukaan. Suunnittelen mattoja myös asiakkaiden väritoiveiden pohjalta. Panostan asikaslähtöiseen palveluun.

Arvostan laadukasta kotimaista käsityötä ja valmistan matot alusta loppuun itse. Puuvillamattoni ovat Avainlippu-tuotteita.

Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen kävin Joensuussa Käsi- ja Taideteollisen oppilaitoksen kudontalinjan.

Jatko-opinnot suoritin Heinolan Käsi- ja Taideteollisessa oppilaitoksessa, siellä kävin käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjäkurssin.
Suoraan koulunpenkiltä, hullunrohkeana ja innokkaana nuorena aloitin yrittäjätaipaleeni.

Olen osallistunut matoillani muutamiin yhteisnäyttelyihin ja olin mukana, kun Pohjois-Karjala esittäytyi Pariisissa v.-93.
Vuonna 2004 voitin NAPPULA-lastenhuoneenmatollani Vuoden Matto kutsukilpailun, jonka järjestivät MerkkiMatot ja Kotivinkki-lehti.

Vuonna 2007 ”Astetta lähempänä” seinätekstiillinäyttely Joensuussa / Joelin Kirja ja Taide

Kesällä 2017 ja 2018 ”Paluu Juurille” matto-ja seinätekstiilinäyttely / Ollilan aitta

Mattojani myydään alan erikoisliikkeissä ympäri Suomen ja nyt myös netollila-verkkokaupassa.

Tervetuloa ostoksille!

Shopping Cart
Scroll to Top